A hajhullás, a hajritkulás vagy a haj szerkezetének megváltozása előbb vagy utóbb szinte mindenkit érint valamilyen formában. Hölgyek esetében ez kifejezetten kellemetlen tud lenni: lelki, önbecsülési problémákhoz és az önbizalom elvesztéséhez is vezethet. Csupán azért is, mert az evolúció és a történelem során a dús, hosszú hajkorona a fiatalság és egészség szimbólumává vált.

Sokféle módszert, lehetőséget és eszközt reklámoznak a hajritkulás, kopaszodás ellen. A teljesség igénye nélkül: étrend kiegészítő tabletták, samponok, hajpor, PRP terápia, fénykezelés stb. De végleges megoldást csak a hajbeültetés jelenthet!

Miért tartós és végleges a hajbeültetés eredménye?

Azért mert a páciens saját haját ültetik át a hajhiányos területre, mégpedig olyan fejterületről ahol a hajszál ellenállóbb szerkezetű. Így pont úgy, ahogy az eredeti helyén, úgy a hajhiányos területről sem hullik ki. A hajbeültetés teljesen kopasz területre is lehetséges, és előrehaladott hajvesztés esetében is látványos eredményt hozhat, amennyiben az adó területen – általában a fej tarkó részén – elegendő mennyiségű és minőségű haj áll rendelkezésre. A beavatkozást nem kell megismételni, a beültetett hajszálak az idő múltával sem fognak kihullani.

A hajbeültetés lépései:

1, A helyi érzéstelenítés után, az átültetni kívánt hajszálakat, hajtüsző egységeket speciális technikával egyenként kiveszik.

2, Sok apró tűszúrás szerű nyílást készítenek a fejbőrön, ezzel alakítják ki a természetes hatású megjelenést, szabályozzák a hajszálak irányát, dőlésszögét és sűrűségét.

3, Az első lépésben kinyert hajtüsző egységeket (graftokat) ultrafinom, mikrosebészeti technikával az elkészült nyílásokba ültetik be egyenként.

Ne kockáztassa a hajbeültetés sikerességét, a hajának természetes megjelenését azzal, hogy nem a legkiválóbb szakemberrel végezteti el a beavatkozást! A hazai hajbeültetés klinikák közül kiemelkedő a Sikos hajbeültetés klinika. A közel 20 éves szakmai tapasztalat, a legújabb technológia alkalmazása és a legmodernebb eszközök használata garantálja a páciensek elégedettségét.