Napjainkban egyre több embert érintenek a mozgásszervi panaszok. Elég egy rossz mozdulat, egy kényelmetlen matracon töltött éjszaka, és már is érezzük a nyilalló fájdalmat hol a derekunk, hol a hátunk, hol pedig a nyakunk környékén. Van, hogy a panaszok maguktól is elmúlnak, de sajnos az is előfordul, hogy vagy állandósuló kellemetlenséget okoznak, vagy időről időre visszatér majd a fájdalom. Ezeknek a tüneteknek több dolog is lehet a kiváltó oka, éppen ezért első lépésben arra kell keresni a választ, hogy honnan és miért is indult el ez a tünet. Lehet a kisugárzó fájdalom egyik oka a gerincsérv. A gerincsérv esetében is megtörténhet, hogy a betegek állapota maguktól is rendeződik, ám előfordulhat az is, hogy tartós panaszok kialakulását eredményezi. A krónikus fájdalom pedig nagyon megtudja nehezíteni, keseríteni a betegek életét.

Mi is pontosan a gerincsérv? A csigolyák között megtalálható porckorongok egyikének a kitüremkedése okozza a problémát gerinccsatornába. Ez a kitüremkedés pedig erőteljes nyomásos érzést eredményez, ami kisugárzó és helyi fájdalmat válthat ki a betegeknél. Tünetként az éles fájdalom mellett előfordulhat zsibbadás, és bénulás is, legrosszabb esetben pedig akár tartós károk keletkezhetnek a vegetatív funkciókban. Az orvosok körében a gerincsérvet inkább porckorongsérvként szokták definiálni, így ennél a kifejezésénél is ugyan erre a betegségre kell gondolni. Kezelése több féle módszerrel is megoldható, nem kell egyből a műtéttől félni.

Vannak olyan gyógytornák melyek kimondottan a gerincsérv panaszainak enyhítésére is alkalmasak lehetnek. Az egyik ilyen gyógytorna a McKenzie torna, amellyel hatalmas javulások érhetők el egy gerincsérv esetében. Hogy lehetséges ez? A McKenzie-féle gyakorlatokkal a tünetek helyett a fájdalom okát lehet megszüntetni, így a kellemetlen és fájdalmas panaszoktól is búcsút vehetünk! Felkeltettük érdeklődést, és szeretne többet megtudni erről a tornáról? Kattintson a linkre, és egy olyan oldalra jut el, ahol minden fontos információt el tud majd olvasni, ami a McKenzie tornával kapcsolatos. Elegendő lehet akár 5 alkalom is, és már érezni lehet a gyakorlatok gyógyító hatását, hiszen a csípő-, vagy a derékfájdalma enyhülni fog. A tornák alkalmával azt is el lehet sajátítani, hogyan előzhetjük meg az újabb porckorongsérv kialakulását. Az oldalon látni fogja, hogy több szakember közül is tud majd választani a McKenzie torna esetében, és a rendelési idejüket is meg lehet majd tudni a könnyebb tervezős érdekében. Ami még hatalmas érv az oldal mellett, hogy akár otthonról, online is tudnak majd időpontot foglalni maguknak!

Ne halogassa tovább szakember felkeresését gerincsérv esetében! Válassza a gyógytornát a gyógyulása érdekében, így egy estleges műtét esélye messzire elkerüli majd Önt!