A smink igényesség, a smink elvárás, sminkkel szebb vagy, a smink macera. Na igen, ezek azok a pillanatok, amikor irigykedünk a férfiakra. Kellene egy kis könnyítés, amivel jobb lesz, gyorsabban megy és nem a részletek hibái tűnnek fel az embereknek, hanem csak ennyi: hűha!

Jó kis programra indulunk, oda kellene érni időben, de a nők olyan lassan készülődnek, a mindjárt náluk legalább fél óra. Melyik nő nem hallotta még ezt? Ja, persze, aki nem sminkkel, nem hord harisnyát és vajmi keveset ad az összhangra, annak lényegesen könnyebb. Na de az a fürdőszobai vakoskodás… A precízen megfestett szemöldök és az éppen egészséges arcpír a kinti természetes fényben pont úgy hat, mintha súlyos feltűnési viszketegségünk lenne, pedig dehogy akartuk túlzásba vinni. Csak így sikerült. Nem láttuk, pedig néztük, erősen szemléltük. És tuti, hogy egészen addig vártak ránk, míg már azt tudtuk mondani: nem is rossz. És magabiztosan indultunk útnak.

Mi a titok? Mit tegyünk, hogy lássuk, amit nagyon, de nagyon nézünk? Fényt, fényt, fényt a sminkeléshez, minden irányból. A jó megvilágítás az alapja a jó sminknek. Az alapja. Sminktükör, mégpedig Hollywood tükör. Ez még nem garantálja a teljes sikert, de legalább látod majd, hogy nem jó és legalább más nem látja, hogy jobb is lehetett volna. Nézzünk néhány tippet, mivel teheted jobbá a sminked:

  • Ápold a bőröd, radírozd, hidratáld rendszeresen. Szebb lesz a sminked, na persze, meg a bőröd is.
  • Ne ess neki vadul a tanult sablonokkal. Lassíts, figyelj! Erre való a sminktükör, ne csak nézz, láss is. Abból főzz, amid van. Nem készíthetsz a karfiolból halfilét, de készülhet belőle gusztusos rakott karfiol. Szemléld meg az arcod formáját, részleteit, kicsit kutakodj az interneten, mivel tudod hangsúlyozni az előnyös pontokat, hogyan fedheted el a hibákat.
  • Szelektáld a sminkes felszerelésed. Tuti, hogy legalább a felét ki kell dobni. Száműzz minden rossz minőségű holmit, igen, akkor is, ha még nem fogyott el. Nem kellenek. Szerezz be az öt helyett egyet, de az minőségi legyen.
  • A korrektor színe nagyon lényeges, a bőröd árnyalatától csak minimális mértékben térhet el. A jó fény ezt is felfedi és a jó korrektor a hibákat valóban elfedi.
  • Jöhet az alapozó, talán a legjobbak a színezett hidratáló krémek. Most vigyázz, néhány alapozó előző életében bizonyára álarc volt, mert képtelenség feltűnésmentesen felvinni. Ne aggódj, jó megvilágításnál ezt is látni fogod.
  • Púderezz finoman, de ne foltosan.
  • Most jön a gyönyör és a gyorsaság, mert a jó fényben a szemceruza és a spirál használata sokkal könnyebb lesz. Ne lepődj meg, ha most a szemhéjfesték valódi színét is meglátod.
  • Milyen színű az ajkad? Hát ehhez közel álló legyen a rúzsod, vagy dögösen tűz piros. Persze akkor fogod magad a legjobban érezni, ha ízlésedhez is passzol.

Na és el ne felejtsd az alapozás előtt a sikert megalapozni. Emlékszel? Fény, amit egy jól megvilágított sminktükör ad. És gyönyörű leszel. Minden szemnek.