A telefon ma már állandó útitársunk, mindenhova elkísér, sokszor oda is, ahova papucsot se húzunk. Gondoltál már arra, hogy naponta hányszor veszed a kezedbe különféle helyzetekben? Talán ez a legnagyobb igénybevételnek kitett használati tárgyunk, ami egyes típusoknál nem kis értéket hordoz. Hogyan véded?

A mobiltelefon és alkatrész gyártás, forgalmazás ma vitathatatlanul az egyik legnagyobb üzletág. A gyártók felkészültek arra, hogy strapabíró darabokat készítsenek, a telefonok mégis sokkal gyakrabban sérülnek meg és szorulnak alkatrészpótlásra, mint az a környezetünk szempontjából elfogadható lenne. Ha egy kicsit is tudatos vagy a környezetvédelem terén, akkor sérülékenyebb tárgyaidat, így a mobiltelefonodat is védened kell a felesleges kockázatoktól.

Amikor egy új telefonra teszünk szert, érdemes azonnal üvegfóliával felszerelnünk és a strapabíró mobiltelefon tokok közül egyet mielőbb beszereznünk számára. A mobiltelefon tok széles választéka miatt érdemes időt szánni a választásra és többféle szempontot is átgondolni.

Hogyan válasszak mobiltelefon tokot?

Nyilván szeretnéd elkerülni, hogy betörjön, megrepedjen a kijelző, ezért ajánlott az olyan telefon tok választása, ami ezt megakadályozza. A típusok között célszerű kezdeni a válogatást, mert igényeink eltérhetnek, de nézzük csak, hogy melyik típusnak mik az előnyei:

Az egyszerűbb mobiltelefon tokok nem fedik a kijelzőt, így könnyebben hozzáférhetőek.
A flip mobiltelefon tokok ráhajlanak a kijelzőre, így ezáltal azt is védik.

  • bizonyos típusok bankkártya, pénztartóval is rendelkeznek
  • a legelegánsabb verzió, bőrből is készítik

A szilikon mobiltelefon  tokokat sokan szeretik, egyszerűek, könnyűek, rugalmasak és kellő biztonságot nyújtanak a készüléknek.

  • ebből találod a legnagyobb választékot.
  • alul és fölül is védi a telefonod.
  • tapad, így kevésbé csúszik ki a kezedből

A műanyag mobiltelefon tok keményebb és ezáltal vékonyabb kivitelben is kapható.

  • nem színeződik el és nagyon könnyen tisztítható.
  • szép a fénye miatt
  • a kijelző irányából kapaszkodó fülecskéje arccal lefelétéve védi a kijelzőt is.

A pozitív tulajdonságok ellenére, azért számolnod kell néhány hátránnyal is, amikkel jobb, ha tisztában vagy, mielőtt a vásárlásba fogsz. A flip toktól elég vastag lesz a telefon és mindig ki kell nyitni használat előtt. A szilikon tok könnyen elszíneződik és nem lehet tisztítani. A műanyag rugalmatlanabb, könnyebben törik.

A lényeg az, hogy ízlésednek, stílusodnak és használati szokásaidnak megfelelően vásárolj mobiltelefon tokot, így biztosan tettél valamit telefonod megóvásáért és minimális figyelmet szenteltél környezetedre is.