Az irodában ülve kitekintesz az ablakon, nézed a szürke sok árnyalatát. Nézed az aszfaltot, a betonfalakat, a fáradt színű felhőket, a nagyváros füstjét. Elvágyódsz. Aztán megrázod magad, és megy a munka tovább. De meddig? Mikor töltődsz fel és hogyan? Igazán lazítani a tengerparton lehet, de eszedbe jutott már egy jóféle kirándulás? Olyan, ami kicsit felpörget, kicsit lenyűgöz, kikapcsolja az agyad és kitárja a szíved.

Egy olyan kirándulás, amiért nem kell több ezer kilométert autózni, vagy repülni, csak egy napra elmenekülni a szürkeségből? Bizony létezik, helyben, Magyarországon. Lépj ki, hajolj le, nyújtózz fel, emeld, ragadd, öleld meg a páratlan szépséget, ami csak egy ugrásra van! A kirándulás a világ legszuperebb dolga: közösséget épít és függővé tesz, talán csak az elindulás nehéz.

Ötletre van szükség? Nem gond, itt találsz infót bőven. Egy tapasztalt túravezető segítségével olyan kirándulás várhat rád, amely nem fog csalódást okozni. Magaslati pontok, kilátók, szurdokok, patakvölgyek, szakadékok, vagy titkos bunkerek, alagutak, állatpark, vadaspark, ez csak néhány lehetséges úti cél a választható kínálatból.

Ha egy kis extra szívdobogásra vágysz a kirándulás alatt, az oldalt böngészve jó néhány extrém élményhez kaphatsz ötletet, sőt igény szerint túravezetőd is lesz. A családdal se mindig könnyű olyan programot találni, ami mindenkinek egyformán megfelel. A kirándulás gyerekkel, pláne a mai gyerekekkel nem egyszerű dolog. El kell rángatni a képernyő elől, aztán olyan alternatívát kínálni neki a természetben, amely biztos nem okoz csalódást.

A tanösvények mindegyike járható gyerekkel és a felnőtteknek is nyújt élményt bőven. Az se baj, ha a főváros fia, vagy lánya vagy és nem szívesen hagyod el a fészked. Olyan helyeket mutathatunk, amelyeknek a létezéséről nem is biztos, hogy tudtál, és amelyekkel bizonyára lenyűgözhetsz egy messziről érkező vendéget is. Légy felfedező, csak egy napra! Sokszor ennyi is elég, hogy másnap bomba formában, erőd teljében üdvözölhesd a napot.