Nátha, köhögés, láz, mi tévő legyek? Előfordul, hogy a tünetek nem egyértelműek. Jól jön az orvosi tanács, ami gyakran elűzi a felesleges aggodalmat és irányt is mutat.

Valószínűleg nem ismeretlen számodra a vírusos időszakban túlzsúfolt orvosi váróterem, ahol jogosan érzed, hogy a várakozás ideje alatt csak betegebb leszel. Mi hát a megoldás? Maradj otthon és kúráld magad saját belátásod szerint? Ez sem veszélytelen megoldás.

A betegségek és a tünetek nagyon különbözőek lehetnek egy-egy megfázás, nátha esetén. Egyértelmű, hogy a hatékony kezelés gyorsítja a gyógyulást és megelőzi a szövődményeket. Az orvosi diagnózis fontos, viszont időnként tényleg elég lehet az online orvosi konzultáció.

A krónikus betegeknek is meggondolandó a betegekkel tele rendelő látogatása, főként, ha ellenőrző vizsgálatok leleteit, vagy a további vizsgálatok ütemezését kell megbeszélni. Ilyenkor valóban felesleges lehet a személyes találkozó, -e helyett jobb az online egészségügyi tanácsadás.

Mire jó az online egészségügyi tanácsadás?

  • Megkérdezheted, hogy mit jelentenek a tapasztalt tünetek és szükséges -e ezekkel orvoshoz fordulni.
  • Tanácsot kaphatsz, milyen szakterületen érdemes vizsgálatokat csináltatni.
  • Megtudhatod, hogy egy-egy tünet esetén, milyen sorrendben érdemes a vizsgálatokat elvégeztetni.
  • Részletesen elmagyarázzák számodra, mit jelentenek leleteid, eredményeid és a vérkép értékein mikor kell aggódnod.
  • Tájékozódhatsz arról is, hogyan tudsz javítani az adott betegségnél a közérzeteden.
  • Biztonságos útmutatást kaphatsz ahhoz is, hogy a recept nélkül kapható gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket hogyan lehet egymás mellett alkalmazni.
  • Életmódbeli tanácsokat kaphatsz.
  • Eloszlatja az aggodalmakat, magabiztosabbá teszi a közérzet javításért, gyógyulásért tett intézkedéseket.

Röviden összefoglalva, egy orvosi online konzultációtól valószínűleg egyből jobban leszel. Szokták mondani, minden fejben dől el, ezért a megerősítés, támogatás, orvosi tanácsadás minden betegségtudatot a gyógyulás felé mozdíthat el, ami lelki nyugalmat jelenthet, ezáltal gyorsabb gyógyulás lehetséges.

Ne terheld a rendelőket feleslegesen, ne várakozz, ha éppen felesleges a személyes orvosi kapcsolat. Keresd az online lehetőségeket az orvosi ellátásban is, hiszen ez neked is könnyebb, kényelmesebb és időtakarékosabb lehet.