Még a szigorú diéták is, amit gyakran ajánlanak az orvosok és a kórházi dietetikusok messze elmaradnak a céltól: a betegség hatékony megállításától.

Davis hitte, hogy a betegség visszafordítható és kiterjedt kutatást kezdett, hogy felfedezze a megoldást. És megtalálta a választ: a búzában.

 

A búza elősegíti a rák, a cukorbetegség, és az elhízás kialakulását

A régi közmondás, “mindent csak mértékkel”, igaz.

De a modern ember ezt elfelejtette.

A kérdésekre a válasz a búza túlzott fogyasztásában lehet, ami benne van nyilvánvaló élelmiszerekben, mint a kenyér, gabonafélék és tészták, de gyakran sok csomagolt élelmiszer rejtett összetevője is lehet. A túl sok búzát tartalmazó tészta is veszélyes lehet.

A búza egyik összetevője drasztikusan megemeli a vércukorszintet. Évtizedes állandó bevitele általában károsítja a máj funkcióját. Ettől az túlterhelt lesz és folyamatosan azon fog dolgozni, hogy kiegyensúlyozza a hirtelen emelkedő vércukorszinteket. Ez egyenes út a 2. típusú cukorbetegséghez.

Rejtett időbomba: az amilopektin A

Ez egy komplex, gyorsan asszimilálódó szénhidrát. Davis szerint, két szelet teljes kiőrlésűkenyér 6 teáskanálnyi cukor elfogyasztásával egyenértékű. A vércukorszint jobban megemelkedik, mint egy tábla csoki elfogyasztása után.

A népszerű san francisco-i táplálkozástudós és személyi edző, Caitlin szerint:

A búza jelentős veszélyek forrása.

Azon kívül, hogy gyomorégést válthat ki és megzavarhatja az egész emésztőrendszer működését, Caitlin kutatása azt is feltárta, hogy:

– Túl sok búza hatással van a koleszterinszintre.

– Ösztönözi a női nemi hormonok termelődését, miközben csökkenti a tesztoszteron mennyiségét. Ez pedig a férfiaknak rossz hír, mert a búza hatékonyan nőiesíti őket.

– Megnövekszik tőle a has, a szívre ülő zsírtartalom pedig szívrohamhoz vezethet.

– A gabona lektineket is tartalmaz, ami tulajdonképp egy mérgező anyag, amely károsítja a vékonybeleket.

– Megzavarhatja az agy neurotranszmitter termelését (mint például a szerotonin) és depressziót, dührohamot vagy akut szorongást eredményez.

Felmerül a kérdés tehát: lassú öngyilkosság lenne a kenyérevés?