Rengeteg kutatás jelzi azt, hogy a modern világra jellemző természetellenesen felgyorsult öregedési folyamatokat le lehet lassítani.

Az “Annals of Dermatology” c. folyóiratban 2009-ben, 45 év feletti egészséges nők, akik 2 különböző orális adagban kaptak (alacsony dózisú: 1.200 mg / d, nagy dózisú: 3600 mg / d) aloe vera gélt 90 napon át, figyelemre méltó eredményeket tapasztaltak. A kutatók klinikai tüneteket és a bőr biokémiai változásait figyelték meg kezelés előtt és után. Megállapították, hogy az ” Aloe gél bevitel után az arc ráncai jelentősen javultak mindkét csoportban, és az arc rugalmassága megnőtt az alacsonyabb-dózisú csoportban.”  Arra a következtetésre jutottak, hogy az “Aloe gél jelentősen javítja a ráncokat és a bőr rugalmasságát.”

3.600 mg Aloe naponta nem számít “megadózisnak”, ez kicsit kevesebb, mint egy teáskanál. 1,200 mg csak egy negyed teáskanálnak felel meg, sőt… A tanulmány szerint ténylegesen jobb a kevesebb adag mint a nagyobb dózis az arc rugalmasságának visszanyerésében. Itt valóban elmondhatjuk, hogy a kevesebb néha több!

ad-21-6-g003