Cikkünkhöz a hajosprogramok.hu – vitorlás bérlés Balaton biztosította a képeket.

Ritkán gondolunk utazásaink során arra, hogy környezetbarát módon válasszunk szálláshelyet. De hogyan is lehetséges ez?
Rugaszkodjunk el egy kicsit a szárazföldtől, hiszen nyár van és a forróságban állandóan keressük a víz közelségét. Képzeljünk el, milyen élmény lehet egy igazán exkluzív balatoni vitorlázás egy katamaránon. A vitorlás mentes a zajtól, füsttől, kipufogógáztól, csöpögő olajtól, tehát teljes mértékben környezetbarát. A szélenergia nem fogy el és nem kerül pénzbe, így a környezet mellett pénztárcánkat is kíméljük.

A természet erejével összeölelkezve, akár csapatosan is nekivághatunk. A hajónk lesz a fuvarosunk és szálláshelyünk is egyben, közben luxus körülmények között pihenhetünk akár egy 10-11 fős baráti társaság kíséretében, vagy a csendes magányunkban a hajó két teste közötti hálón fekve. A víz csobogásának, a természet hangjainak közelsége bizonyára erőteljesebb feltöltő erőt rejt magában, mint egy szállodai lakosztály csendje. Ha partizáshoz támad kedvünk, azt is szabadon megtehetjük, hiszen a nap bármely szakaszában hangoskodhatunk a nyílt vízen, nem szólhat ránk senki.

Nincs más dolgunk, mint bérelni egy katamaránt, ami kicsit sem elérhetetlen. A bérlés költsége 12 főre lebontva felveszi a versenyt a szállodai árakkal, mégis különlegesebb, emlékezetesebb életérzést teremt. A kényelmet luxus kivitelben kapjuk, hiszen a 38 láb hosszú, 22 láb széles, sport változatú hajó teljesen összkomfortos, légkondicionált, tágas belső térrel és hatalmas napozóterasszal rendelkezik. A fedélzet kialakításából adódóan, nincs útban a vitorla és a hajó kevésbé dülöngél, mint azt gondolnánk. Belső terében sem kell szűkölködnünk, hiszen egy körpanorámás szalon, konyha, három franciaágyas tágas kabin, és két fürdőszoba biztosítja a kényelmünket.

Utazzunk a szelek szárnyán, vágjunk neki bátran, garantáltan meg fogjuk ismételni. Legyen a célpontunk, amire éppen aznap ébredünk, bízzuk magunkat a természetre.