Az ELPÉ FM KFT. biztonságtechnika elektronikus területén foglalkozik hasonló megoldásokkal, így az új találmány számukra is fejlődés lehet. Az Anduril érzékelő rendszer mikrohullámok, lézer és kamera együttes munkájával azonosítja be a biztonságtechnika szempontjából fontosnak ítélt mozgó élőlényeket és csak attól óvja meg a kijelölt területet, amitől valóban kell.

Bármilyen objektumot is szeretnénk megvédeni az illetéktelen betolakodóktól, legyen az a kertünk vagy az országunk, abban egyetértünk, hogy nem minden élőlény jelent veszélyt. Egy élőhelyén vándorló őz közel sem kíván olyan biztonságtechnikai intézkedést, mint egy betörő, vagy határsértő, az eddig használt drótkerítés viszont egyformán óvott meg mindkettőtől. Útját állta a vad természetes vonulásának, vagy rosszabb esetben kihívást jelentett számára az áthatolás. Míg az emberek gondolkodása alkalmas arra, hogy megóvják testi épségüket egy kerítésre borított bőrkabáttal és azon másztak át, addig a próbálkozó állatok veszélybe kerültek, fennakadtak a szöges kerítésen és gyakran el is pusztultak.

Az új biztonságtechnikai rendszer azzal, hogy felismeri az élőlényt, szabaddá teszi az állatok előtt az utat és csak az illetéktelenül behatoló embereknél indítja meg a szükséges intézkedést.

Nem mellékesen szólva a tápellátás napelemekkel is működik, ami az energiatakarékosság szempontjából kedvez környezetünk védelmének. Nincs többé a természet szépségét rontó szögesdrót kerítés, megússzuk néhány oszloppal a dolgot.