Bár az eljegyzésnek számtalan formája lehet, egy dolog szinte minden esetben megegyezik, az pedig a szimbólum, vagyis maga  gyűrű. Az előkészületek talán legfontosabb része az eljegyzési gyűrű kiválasztása. Van olyan, aki már hosszú hónapokkal a nagy kérdés feltétele előtt megveszi a gyűrűt, de persze van olyan is, aki éppen csak néhány nappal korábban eszmél rá, hogy akkor itt a vásárlás ideje. A gyémánt eljegyzési gyűrű egy csodálatos szerelmi vallomás, amivel férfiként szavak nélkül fejezheted ki a hódolatod a kiválasztott hölgy irányába.

De hogyan találd meg a tökéletes darabot?

Ez talán az egyik legnehezebb és embert próbálóbb feladat, amivel férfiként szembe kell nézned. A gyémánt eljegyzési gyűrű például egy nagyon klasszikus megoldás, valami olyan, amivel tényleg nagyon nehéz mellélőni. Hiszen, hogy is szól Rúzsa Magdi Egyszer című száma? „Egyszer eljegyezhetnél, gyémánt gyűrűt vehetnél…” Na valahogy így vannak ezzel a nők, ugyanis a gyémánt eljegyzési gyűrű valami olyasmi, ami aztán tényleg sosem megy ki a divatból. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy gyakorlatilag számtalan variációban kivitelezhető, megannyi elképzelés megvalósítható, így nem lesz klisé, hiszen mindenki egyedi igényeihez alkalmazkodva készülhet el a végső eredmény.

Persze mára már megjelentek az egyedi kialakítású gyűrűk is, amik egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a piacon és amit egyre inkább kedvelnek a kicsit vagányabb vizekre evező nők. Ilyen lehet például a fekete gyémántkövekkel ékesített gyűrű, ami gyémántnak gyémánt ugyan, de mégis egy kicsit más, egy kicsit formabontó.

Vannak azonban olyanok, akik a letisztultságban, az eleganciában hisznek. Ha a Te párod is ilyen, akkor szinte biztos, hogy az eljegyzési gyűrűk terén is hasonló lesz a véleménye. Ha például a kedvesed kedvenc kiegészítője a gyöngy fülbevaló, akkor gyaníthatod, hogy az elegancia, mint olyan rendkívül fontos a számára. Így szíved választottját bátran meglepheted egy egyedi formavilágú eljegyzési gyűrűvel, mert szinte biztos lehetsz benne, hogy értékelni fogja a kreativitásodat.

Hiszen az eljegyzési gyűrű kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy a kedvesed milyen stílus képvisel, milyen a személyisége, mindennapi szokásai és érdemes azt is megnézned, hogy milyen típusú ékszereket visel szívesen.

A méret a lényeg

Nos, a gyűrű szempontjából a méret valóban lényeg, bár ha ezzel egy kicsit mellélősz, akkor általában lehet még rajta korrigálni. Persze nyilván a cél az lenne, hogy már első körben a tökéletes darabbal érkezz a lánykérésre, de ettől függetlenül szinte biztos, hogy emlékezetes marad majd, életetek egyik, ha nem a legfontosabb napja.

Ha pedig megszületett a kérdés, megvan a tökéletes gyűrű, akkor már tényleg nincs más hátra, mint feltenni a nagy kérdést: Hozzám jössz feleségül?