Ki ne szeretne bele első látásra az ugatást imitáló kis szőrcsomóba, amely a lábunk körül cikázik. A törpe kutyák tartása már egy jó pár éve divatba jött és azóta is töretlenül hódit. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen nem lehet ezeket a kisállatokat mosolygás nélkül szemlélni, viszont ez sajnos magával hozott egy igen nagy problémát is. Nevezetesen pedig azt, hogy sokan megvásárolják az ebeket, mivel cuki és érdekes, ám a felelős kutyatartás kötelezettségeit már nem hajlandóak magukévá tenni.

Hamar kiderül, hogy hiába nagyon cukik a törpe kutyák, mégsem plüssállatokról van szó, hanem valós és érző lényekről, amelyek ürítenek, éhesek és bizony, sokszor még nyűgösek is. Ezen tulajdonságok pedig valahogy nem férnek bele a rózsaszín felhővel körülvett képzelt világba és sok esetben a menhelyen kötnek ki a csöppségek.

Nem nagyon kell taglalni, hogy ezek után mi történik a törpe kutyákkal hacsak egy valóban felelős leendő gazdinak meg nem esik rajtuk a szíve és örökbe nem fogadja őket. Ez egy igen érzékeny téma, amely hosszú ideje foglalkoztatja az állatokat szeretőket. Akik pedig még nincsenek arra felkészülve, hogy gondoskodjanak egy állatról, bár nagyon szeretik őket, azoknak még mindig ott van a lehetőség, hogy természetfilmekben csodálják őket. Az egyik legkedveltebb állatos műsor a hódok élete körül forog.

A többség nem tud róluk sokat, ami nem is meglepő, mivel ezek a teremtmények nem igazán szeretik a nagyközönség jelenlétét. A furfangos építészmestereket leginkább csak a messziről is felismerhető váraikról lehet felismerni, noha a hódok élete ennél jóval több. Persze folyamatosan építkeznek, rágcsálnak, fát gyűjtenek, de azt csak nagyon kevesen tudják, hogy ezzel milyen hasznos tevékenységet végeznek, ugyanis az előbb említett munkálatokkal képesek csökkenteni a helyi vízhiányt.

A hódító hódok életéről még nem tudunk sokat, viszont mindenképp megéri őket tanulmányozni, hiszen amellett, hogy hasznosak, még roppant édesek is. Látott már kis hódról videót? Garantáltan kiakasztja a cukiság mérőt!