Mi történik a lyukas foggal? A beteg fogat a fogorvos kifúrja és kerámia vagy mérgező amalgám töméssel tölti ki a benne lévő lyukat- legalábbis azt gondoljuk így kell ennek lennie, eddigi tudásunk szerint így van ez…

Nos, nem ez az egyetlen módja annak, ahogy a fogüreget kezelni lehet. Sarah Pope, a Weston A. Price Alapítvány táplálkozástudományi szakértője blogot nyitott saját történetéről, ahol elmeséli miként gyógyította meg fia fogszuvasodását egy egyszerű étrendbeli változtatással, név szerint azzal, hogy két gyógyító olajat adott fia étrendjéhez.

Amikor Sarah férje belenézett fiuk szájába, látta, hogy egyik oldalsó fogában egy hatalmas kráter tátong. Úgy döntött, hogy azonnal hívja a fogorvost és vizsgálatot kér tőle. Sarah és férje úgy döntöttek, hogy a fogban tátongó hatalmas üreget a lehető leghamarabb be kell tömetniük fogorvosukkal, hogy megakadályozzák a fog teljes elvesztését.

Mivel az első elérhető időpont csak néhány héttel később volt, Sarah úgy határozott, hogy megpróbálkoznak egy természetes foggyógyító protokollal. Ez magában foglalta nyers vaj és méz naponta való fogyasztását, kiegészítve egy teáskanál erjesztett csukamájolajjal és három kapszula vaj olajjal.

Sarah rávette fiát arra, hogy minden nap mézes-vajas pirítóssal kezdje a napot, valamint hogy fogyasszon csukamájolajat. Pasztörizálatlan nyers vajjal és vajolajjal, valamint tőkehal máj olaj szinergikus kombinációját alkalmazta, Dr. Weston A. Price utasításai alapján.

Egy nappal fia fogorvosi találkozója előtt az asszisztenstől kaptak egy telefont, miszerint az orvosnak el kell utaznia pár hétre a városból. Igy Sarah fia folytatta tovább a nyers vaj, vajolaj és csukamájolaj rutinját és a hosszú történetet lerövidítve: fogorvosra való várakozás ideje alatt a fogüreg beforrt.

A csodálatos gyógyulás történetét egyszerűsége miatt nehéz elhinni – bár kételkedők számára: mi lehet könnyebb, mint friss nyers vaj és egy kis olaj elfogyasztása minden nap? A természetes élelmiszerek csodálatos gyógyító erejét mutatja a történet.

Sarah egész történetet a gyógyító olajokról és élelmiszerekről itt olvashatod:

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/2011/05/how-i-healed-my-childs …