Szervezetünk jólléte, egészsége megmutatkozik a szépségünkön is. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy rugalmatlanná vált bőrünk, szaporodnak a nem kívánt ráncok, a hajunk egyre gyengébb és kevesebb, töredezik a körmünk, a kor előrehaladtának, az idő múlásának tudjuk be. Legtöbbször riadót fújunk és változtatni akarunk az elkeserítő helyzeten.

Mi az a kollagén és miért van rá szükségünk?

A kollagén a csontok, erek, izmok, ínszalagok, inak, porcok, a haj, a köröm és a bőr olyan fontos alkotóeleme, ami ragasztóként tartja össze a szöveteket. Sokféle kollagénmolekula található szervezetünkben, melyek különböző aminosavakból, vitaminokból, ásványi anyagokból folyamatosan termelődnek. A kor előrehaladtával azonban csökken szervezetünk kollagénállománya, aminek következtében lassabban gyógyulnak sebeink, és izmaink, porcaink, ízületeink könnyebben megsérülnek, nehezebben regenerálódnak.

Pótoljuk a kollagént

Célirányos táplálkozással, mégpedig állati eredetű fehérjék fogyasztásával sokat javíthatunk a helyzeten. Kiváló a csontleves, a csirkehús, a tojás, ha azt kellő mennyiségben fogyasztjuk, ami sokszor nehezen összehangolható a zsúfolt hétköznapokkal. Másik megoldás lehet az étrend-kiegészítők szedése, amellyel egész biztosan megfelelő mennyiségű kollagénhez juttathatjuk szervezetünket.

A haj, a bőr, a körmök és az ízületek problémáira megoldást jelenthet a hidrolizált hal kollagén, ami a szervezet összes kollagénszükségletét biztosítja. Természetesen egyik étrendkiegészítő sem pótolja a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, de fogyasztásukkal könnyebben és gyorsabban hozzájut szervezetünk a hiányzó anyagokhoz.

Miért jobb a hal-kollagén?

Mert tisztább és magasabb minőségű kollagént tartalmaz, mint a marha-vagy sertéshús. Egy speciális technológiával állítják elő, ami kisebb molekulákat eredményez, így a felszívódás sokkal optimálisabb.

A hidrolizált hal kollagén fogyasztásának előnyei

A biofitt.hu terméke eredeti, svéd minőség, ami hialuronsavat, biotint, rezet, szilíciumot, C és, B5, B6, B12 vitaminokat tartalmaz, ultra koncentrált formula, ez által a szervezetünkre gyakorolt hatása kiemelkedő. Fogyasztásával megtapasztalhatjuk a hidratáltabb, rugalmasabb és simább bőr szépségét, a hajunk dúsabb, a körmeink egészségesebbek lesznek.

  • Egészségesebbé, erősebbé válnak kötőszöveteink, porcaink és ízületeink.
  • Glutén és GMO-mentes, csak természetes színezéket tartalmaz.
  • Kevésbé lesz látványos öregedésünk.
  • Javít a test energiaszintjén, a szív- és érrendszer teljesítményén.
  • Hatására javul nyirokrendszerünk működése, könnyebben távoznak szervezetünkből a méreganyagok.

Honnan tudhatod biztosan, hogy kollagén pótlásra van szükséged?

Érdemes nagyobb figyelmet fordítani szervezeted jelzéseire, ha nem figyelsz az egészséges táplálkozásra, dohányzol, rendszeresen fogyasztasz alkoholt, vagy stresszes életmódot élsz. A magasabb életkor is elegendő indok lehet, hiszen 25 éves korunk felett a szervezet évről évre kevesebb kollagént termel.

A legjellemzőbb, első tünetek:

  • száraz, vízhiányos bőr
  • egyre sokasodó ráncok
  • ízületi fájdalmak
  • ínygyulladás jelentkezhet

A hiányállapot természetesen visszafordítható a természet erejének és ennek a csodás technológiának a kihasználásával. A modern technika és a tudomány ma már segít abban, hogy kevésbé hanyagoljuk el szervezetünket.