Évszázadokkal ezelőtt ismerték meg a vulkáni utótevékenységekből származó szén-dioxidból álló gázfeltöréseket. Mofettának hívjuk őket. Előfordulnak például a Jáva szigeten, a Yellowstone Nemzeti Parkban, de hazánkban is megjelent Mátraderecskén, Parádfürdőn és Hajduszoboszlón is, ahol a gyógyfürdők wellness és terápiás céllal szén-dioxidos szárazfürdőként alkalmazzák.

A mofetta hatásai

A szén-dioxid olyan molekula, mely okozhat károkat és lehet nagyon előnyös hatása is. Méreg lehet egy boros pince levegőjében, de gyógyító hatással bír a gyógyvizekben és a szárazfürdőkben. A bőrrel érintkezve felszívódik és növelve a sejtek oxigén telítettségét frissít, fiatalít, sőt, képes az érszűkületes láb kezelésére is. Az oldott szén-dioxidot tartalmazó gyógyvizeknek, szénsav fürdőknek ezért lehet értágító, vérellátás fokozó hatása, amitől visszatér a komfortos melegség a lábba és enyhül a fájdalom, a zsibbadás, ami az érszűkületnél hatalmas megkönnyebbülést jelent.

A mofetta kezelés már otthon is lehetséges

Egy forradalmian új, magyar eljárással a mofetta kezelés otthon is megoldható, mert a Fumara kristály az otthonodba viheti a mofetta hatást, amitől olyan jótékonyak a gyógygázfürdők.

Az érszűkület gyógyítása gyógyszermentesen adhat esélyt a jobb közérzetre és egyszerűen, kényelmesen és gazdaságosan, – az orvosi tanácsokat mindenképpen betartva – megszabadulhatunk a hidegláb vagy hidegkéz érzettől, csökkenhetnek érszűkületes panaszaink.

A kezelés naponta mindössze 15-20 percet vesz igénybe. A fürdő hatására a szén-dioxid molekulák felszívódnak a bőrön át, növelik a sejtek oxigén telítettségét, ezáltal tágítják az ereket és javítják a vérkeringést. A szén-dioxid gyógyító hatása ma már köztudott, alkalmazzák kozmetikai kezeléseknél is, de remekül helytáll a keringési zavarok enyhítésénél, a visszeres láb kezelésénél, bőrelváltozások esetén, sőt fiatalító, rugalmasság fokozó hatása révén megszabadulhatunk a narancsbőrtől, striáktól és a makacs terhességi csíkok is halványulhatnak.

Éppen ezért nem is lehet korhoz kötni a Fumara pezsgőkristályos fürdőkúrát, mely a mofetta hatást viszi az otthonodba. Alkalmazása kúraszerűen a leghatékonyabb, sokoldalú felhasználhatóságának csak a fantáziánk szabhat határt.

Mofetta használat lehetséges módjai:

  • lábfürdő
  • borogatás
  • kozmetika

Az eredményes fürdőkúra egyszerűen és kényelmesen hozza szobánkba a természetet és esélyt adhatunk erejének.