Minden gyermek szeret játszani. A játék nagyon jó dolog, hiszen egyszerre nevel, szórakoztat és kikapcsol. Vannak olyan változatok, ahol különféle szabályok betartásával kell elérni a célt, viszont akadnak olyanok is, ahol a gyermeknek a saját kreativitása és fantáziája szab csak határt. A lányok 2-3 éves kortól elkezdenek érdeklődni a babaház modellek iránt.

A kínálat igen széles, hiszen sok gyártó dobott piacra ilyet. Egy babaház méretétől függően, lehet nagyon olcsó vagy abszolút drága. Az sem hanyagolandó szempont választáskor, hogy a babaház előállítására felhasznált alapanyag fa vagy műanyag. Az egyszerű, egy- vagy kétszintes modellek rendszerint bútorokkal együtt 10.000 Ft alatt már beszerezhetőek. Az óriási, hercegnős, folyamatosan bővíthető, villaszerű vagy kastély formájú babaház már drágább szokott lenni.

Az igazán csillagos árakon kapható változatok rendszerint gyerek nagyságúak és kettőnél több emelettel rendelkeznek. Ezekhez rengeteg kiegészítő játékelem is jár, de külön is kaphatóak extrák. Felmerül a kérdés, milyen előnnyel jár egy babaház beszerzése? Mint ahogy azt korábban már említettük, a játék nevel és szórakoztat, tehát mindaddig, amíg a gyerek örömét leli benne, mindenképp hasznos. A szobák berendezése fejleszti a gyerek szépérzékét, a kreativitását és a kézügyességét. Mivel az apró játékelemek elmozdíthatóak, a szobák bármikor a kicsi kedve szerint átrendezhetőek. Az elemek és magának a babaház színeinek játékát is érdemes kihasználni.

Vegyük rá az apróságokat, hogy mutassák meg az azonos színű dolgokat vagy kérdezzük meg milyen színű például az ajtó, az ablak, a tető, a lépcső. A babaház összeszerelése is kihívás lehet, így ha gyermeke nagyobb korban van, bátran rábízhatja ezt a feladatot. Nagyon fontos figyelembe venni a dobozokon ajánlott korosztályt, az apró elemek lenyelésének elkerülése érdekében, vagyis a kiszabott korosztály alattiaknak semmiképp ne adja oda!

Ugyanez érvényes akkor is, ha a házikó a nagyobbik csemetéjét, de a kisebb tesó még mindent befal a szájába. Ilyenkor nem szabad felügyelet nélkül hagyni! Amennyiben jó minőségű és olcsó változat érdekli, akkor látogassa meg webáruházunkat, ahol többféle babaház is található. Olyan márkákkal találkozhat mint a Mattel, Woodyland, Wader, Simba Toys, Melissa and Doug, Bino Toys, illetve MK Toys. A babaház mellé járó kiegészítőket a termékleírásban találja, így tudni fogja, hogy mi mindent kap a pénzéért cserébe. Nézzen szét a további lányos játékok között is, amelyek remek ajándékok lehetnek a különféle alkalmakra!