Amszterdam közelében egy holland kisváros megtalálta a módját, hogyan száműzze a környezetszennyező járműveket, hiszen ahol utak nincsenek, ott autók sem járhatnak. Az itt lakók megtalálták a közlekedés legtermészetesebb módját. Nem győzték le a természetet a modern fejlesztések, kitartanak a kora középkor óta.

Giethoorn városában a XIII. században alakult, mára népszerű turisztikai célpont. A hely neve egy pusztító árvíz után talált rengeteg kecskeszarvból ered, jelentése: kecskeszarv. Házai között fellelhetőek a XVIII. században épült nádtetős házak is.
A bájos faluban nem közlekednek autók, helyette hét és fél kilométer hosszú, átlagban 1 méter mély csatorna köti össze a házakat.

Az itt közlekedő “suttogó- hajókat” elektromos motor hajtja, ezáltal csendes, környezetbarát járművek.

Ezen kívül utaznak ladikkal, kenuval és kajakkal is, mindenki a maga igénye, választása szerint. A legújabb vízi csoda egy felfújható óriás labda, aminek belsejében lépkedve végigsétálhatunk a csatornákon.

Amikor télen befagy a víz, a lakók hajóikat korcsolyára cserélik, ami közlekedésüket még a sporttal is összeköti.

A gyalogos közlekedésre természetesen járdákat és 50 kis fahidat használnak, ami még hangulatosabbá teszi ezt a varázslatos helyet.
A mesebeli település nyugalmas hangulatával, gazdag madárvilágával, vizes élőhelyeivel, fantasztikus növényvilágával valóban a természet egyik ékköve.