A C-vitamint naponta szükséges bevinni szervezetünkbe, számos okból, amelyekről korábban már írtunk. Új adatok arra utalnak viszont, hogy a C-vitamin az agyvérzés esélyét is csökkenti. Egy új tanulmány azt mutatja, hogy C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása mint pl: a narancs, eper, paprika, brokkoli, papaya, hogy csak néhányat említsünk – csökkentheti az agyi infarktus kockázatát. A magyar Stroke Társaság elnöke szerint igen szomorú statisztikai adat az, hogy évente mintegy 50.000 stroke esetet dokumentálnak és ezek közül 18.000 halállal végződik. Magyarországon még mindig kétszer annyian halnak bele az agyvérzésbe, mint tőlünk Nyugatabbra. Az orvosok hangsúlyozzák, hogy két fő típusa van a stroke-nak: ischaemiás és vérzéses, a korábbi messze a leggyakoribb.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here