Az autó távirányító javítása az esetek túlnyomó részében kitűnő megoldásnak bizonyul. Gazdaságosabb módszernek számít, mint beszerezni és betanítani egy teljesen új változatot.

Miként történik az autó távirányító javítása?

Amennyiben sérült vagy tönkrement az autótávirányító, itt találod a megoldást a problémádra!

Mindenekelőtt meg kell győződnünk arról, hogy a műanyag házzal vagy az elektronikával van-e gond, de olyan is előfordulhat, hogy mindkét rész sérült. Ezek alapján már egyszerűen megállapítható, hogy javításra vagy cserére lesz szükség.

Hogyha a ház megrepedt, deformálódott esetleg hiányos a tömítés, akkor ezt mihamarabb pótolni kell, különben súlyosbodhat a helyzet. A repedések és a szűk hézagok is szabadutat adnak a víznek és a pornak, ami tönkreteheti az elektronikát.

Amennyiben ez bekövetkezik, akkor egy új autó távirányítóra lesz szükség. Az autó távirányító tanítása, újrakódolása szintén a szolgáltatások közé tartozik, tehát egyúttal ez is megoldható.

Milyen jelek utalnak a hibás elektronikára?

Ha nem működik valamelyik gomb, akkor szinte biztos, hogy nem a borításon keletkezett sérülés a gond.

Hogyha azt tapasztaljuk, hogy csak néha-néha reagál az autó távirányító, akkor ez kontakt hibára utalhat. A nedvesség az autó távirányító belsejébe kerülve a forrasztásokat is károsíthatja.

Megoldható autó távirányító elektronika javítása?

Sok esetben még a teljesen kilátástalannak tűnő esetek is orvosolhatóak. Mivel rendkívül apró és érzékeny alkatrészekről van szó, ezért inkább kerüljük a házilagos megoldásokat. A nyomtatott áramkörön található forrasztások könnyen sérülhetnek. Ilyenkor az elektronikai műszerész egyenként megvizsgál minden alkatrészt.

Kellemetlen, amikor szeretnénk bejutni az autónkba, ám a távirányító miatt ezt nem tehetjük meg. Ahelyett, hogy valami meggondolatlan dolgot tennénk, inkább igényeljünk szakszerű segítséget. Megtörténhet, hogy egyszerűen csak lemerült az elem. Viszont az autótávirányító elemcsere sem olyan egyszerű, mint ahogy azt sokan gondolnák. A műanyag ház feszegetése helyett, inkább forduljunk szakemberhez.