Minden hölgy vágyik arra, hogy szép, egészséges legyen a bőre. Ez akkor is igaz, ha egy húszas éveiben járó fiatal lányról, ha egy középkorú érett felnőtt nőről, vagy pedig egy 50 éves kor feletti asszonyról van szó.

Természetesen a genetika és az egyéni bőrtípus is befolyásolhatja, hogy milyen az arcunk, de az adottságaink mellett az is nagyon fontos, hogy milyen termékeket szoktunk használni a mindennapok során. A rendszeres arcápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy alaposan megtisztítsuk a pórusainkat, regeneráljuk, megfelelő védelemmel lássuk el a sejtjeinket, valamint megfelelő tápanyagokat biztosítsunk a számukra. Azt, hogy pontosan milyen vitaminokat, ásványi anyagokat kell bejuttatni a szövetek mélyébe, az életkor is nagymértékben befolyásolja.

Annak érdekében, hogy az arcápolás kellőképpen eredményes legyen, érdemes alaposan megválogatni azokat a kozmetikumokat, amik felkerülnek a fürdőszobánk polcaira. Lehet, hogy egy-egy nappali krém, hidratáló, arcpakolás vagy arctisztító mögött óriási reklámkampány áll, de ez még nem jelenti azt, hogy valóban azok lennének a legmegfelelőbb termékek.

Az arcápolás csak akkor hozza meg a várt eredményt, ha a bőrünknek mindent megadunk, amire szüksége van. A tökéletes testi-lelki felfrissüléshez persze az is nagyon fontos, hogy rendszeresen megtapasztaljuk a wellness élmények nyújtotta pozitívumokat. Ezt mi más támogathatná jobban, mint azok az aromaterápia illóolajok, melyek segítenek az ellazulásban, a belső béke megtalálásában.

A használatuk nagyon változatosan történhet, bármilyen formában is kerülünk kapcsolatba velük, garantáltan kiélvezhetjük a jótékony hatásaikat. Az aromaterápia illóolajokból elég néhány cseppet tenni a fürdővízbe ahhoz, hogy tökéletessé tegyük az otthoni feltöltődés pillanatait. Mivel a repertoár meglehetősen gazdag, ezért mindenki kedvére válogathat a különböző illatú aromaterápia illóolajok között.

A fürdő vizes kényeztetés mellett a bőrre kenve, illetve borogatás formájában alkalmazva is bizonyságot tesznek arról, hogy pozitív energiákat képesek felszabadítani a testben.