Mikor volt az utoljára, hogy mezítláb érezte a Földet a talpa alatt? Rég volt már?

Nehéz elhinni, de ez az egyszerű gyakorlat nagyon szükséges lendületet adhat a gyógyulás terén.

Meztelen talppal a földön járni olyan, mintha elektromosan leföldelnénk magunkat.
Elektromos Lények vagyunk, a Föld felszínéne pedig elektromosan vezető.

A szervezet rendszeresen pozitív töltéseket termel, amelyek oxidálnak bennünkett, és ha ez túlzott mértékben történik, ártalmas lehet az egész szervezetre nézve. A Föld felszíne elektromosan vezető, negatív töltéssel, ami a szabad elektron kínálattal folyamatosan feltöltődik a globális légköri elektromos áramkörből.

Amint arról a “Journal of Environmental and Public Health” beszámol:

“Megállapított tény, hogy a Föld felszíne korlátlan és folyamatosan megújuló elektronokat szolgáltat. A Föld negatív potenciálja stabil belső bioelektromos környezetet nyújt az egész élő szervezet normális működéséhez. Továbbá, a Földrezgések intenzitásának oszcillálása potenciálisan fontos lehet az ember biológiai órájának beállitásához és a test napi ritmusához, mint például a kortizol kiválasztáshoz.”

A Nobel-díjas Richard Feynman előadásaiban elmondta, hogy amikor a test potenciálja megegyezik a Föld elektromos potenciáljával (vagyis le van földelve), akkor része lesz a Föld hatalmas elektromos rendszerének.
A kutatók még ennél is tovább mennek…

“A történelem során az emberek többnyire mezítláb vagy állatbőrből készült lábbeliben jártak. Magán a földön, vagy állatbőrön aludtak. Az állatbőrökön keresztül a Földből származó bőséges szabad elektronmennyiség képes volt belépni a szervezetbe, ami maga is elektromosan vezető. Ezzel a mechanizmussal a test minden része egyensúlyba kerül a Föld elektromos potenciáljával, ezáltal stabilizálva a szervek, szövetek és sejtek elektromos környezetét.”

A modern életforma elszakította az embereket a Föld elektronjainak vándorlásától. Például az 1960-as évektől már egyre többször hordtunk szigetelő gumi vagy műanyag talpú cipőket, a hagyományos bőr helyett … Nyilvánvaló, hogy már nem alszunk a földön sem.

Egyre több kutatás mutatja azt, hogy ebben az összefüggésben a Föld felszíne létfontosságú szerepet játszik a betegségek megelőzésében. 

Mi történik amikor szabad elektronokat kapunk a Földtől?

A tudományos elmélet a javuló egészség mögött az, hogy a Föld nagyobb negatív töltésű, mint a test, igy az elektronokat nyer belőle. Ez pedig az egyik leghatásosabb antioxidáns amiről tudásunk van a világon, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással van a szervezetre.

Egyszerűen fogalmazva, a Föld felszínéről beáramló szabad elektronok semlegesítik a szabadgyököket, és csökkentik az akut és krónikus gyulladást, amely sok egészségügyi gond gyökere és a felgyorsult öregedés oka.

Az ember leföldelésével kapcsolatos kutatás jelentős előnyöket mutat:

Azt találták, hogy a rendszeres gyakorlat a következő állapotokon javított:

 • Alvászavarok, beleértve az alvási apnoe-t
 • Krónikus izom-és ízületi fájdalom, és más típusú fájdalmak
 • Asztmás és légzőszervi betegségek
 • Rheumás izületi gyulladás
 • Gyulladás
 • PMS
 • Magas vérnyomás
 • Energiaszint javitása
 • Feszültség
 • Immunrendszer
 • Szívfrekvencia variabilitás
 • Csontritkulás
 • Éhgyomri vércukorszint cukorbetegeknél

A leföldeltség tulajdonképpen “ernyő”-ként véd a már mindenhol jelen lévő elektromágneses mezőktől is környezetünkben.

A földelés gyakorlatban:

Igen, amikor csak tudnak “mezítlábaskodjanak”.  Le kell rúgni cipőt, zoknit és mezítláb fűben, homokon, bármilyen földfelületen sétálni.

A fájdalom, stressz csökkentésére mindössze 30-80 perc mezítlábas idő egy nap elegendőnek bizonyul, egyéntől függően.