A 21. században a környezettudatosság és a környezetvédelem fontosabb, mint valaha. Szerencsénkre a technika és a modern világ számos lehetőséget kínál nekünk, amivel védhetjük környezetünket, egészen a szelektív hulladékgyűjtéstől, vagy környezetbarát termékek választásától a napelemek felszereléséig, illetve elektromos autók használatáig.

Napjainkban az elektromos és hibrid autók egyre népszerűbbek. Nem véletlen, hiszen egyre több indokot találunk megvásárlásukra. Valakit azonban a töltés kényelmetlensége tart vissza a beújítástól, ugyanis a töltőállomások száma határozottan befolyásolja a kényelmes használatot. Éppen ezért remek lehetőség, hogy telepítsünk otthonunkba egy egyéni töltőállomást, erről részletesen ebben a cikkben olvashatunk. Ehhez azonban a szakember elhanyagolhatatlan, ugyanis az elektromos hálózatot szakszerűen fel kell mérni.

A megfelelő fali töltőt és töltőkábelt az autó márkája és típusa fogja meghatározni. Az EVsOLUTION – Elektromos Autó Töltő és Kábel Webáruház kínálatában különböző teljesítményű, árú fali töltők elérhetőek, gyors és akár villámtöltők is. A lassú töltő töltésének időtartama akár a nap felét is igénybe veheti, amíg a villám sebességű negyedóra alatt is útra kész állapotba varázsolhatja a járművünket. Fontos, hogy a töltő kábel vásárlásához hozzáértő segítségét vegyük igénybe a nehézségek és plusz költségek elkerülése érdekében.

Az otthoni töltés biztonságát továbbá áramellátást figyelő, töltést szabályozó szenzorral biztosíthatjuk, aminek felszerelése a háztartás áramellátásának érdekében ajánlott.

Mindezek felszerelésénél pedig az engedélyek miatt sem kell aggódnunk, ugyanis teljes mértékben engedély függetlenek.

Az otthoni töltőállomások felszerelése rengeteg pénzt és időt spórolhat meg nekünk, ami a kényelmünkhöz elengedetlen, azonban a fokozott biztonság érdekében folytonos odafigyelést igényel a töltés folyamata. A kábelt esetleges sérülés esetén mindenképp cseréni kell.

Otthoni töltő helyett akár hordozható kábelt is vásárolhatunk, ami otthon és máshol is egyaránt használható.