A kávéfiltereket mindenhol fel lehet lelni, kb 3 Ft/ db-os egységáron. Olcsóak és könnyen beszerezhetők.

Itt az a 21 ok, amiért érdemes kávéfiltereket tennünk a kamrába.

Kávéfilterek használata a háztartásban

1.  Az összegyűjtött víz megszűrésére

pre-water filter

A víz üledéktől, levelektől, vesszőktől vagy más nemkívánatos anyagtól való megszabadítására. A vizet igy is érdemes felforralni, de ha épp nincs vízszűrő berendezésünk, a kávéfilter is megteszi.

2.  Eldobható tányér vagy tál is lehet belőle. 

dog food

Vagy épp rögtönzött tál kutyaeledelnek.
3.  Rendszert visz a háztartásban levő kicsi, de sokszor használatos dolgok tárolásába.

Szögeket, csavarokat és mindenféle apró tételeket kávészűrőkbe is lehet csomagolni.  Kössünk madzagot a tetejükre és máris kész vannak kis csomagjaink.

4.  A szemüveget makulátlanul tisztán tartja

Nem kell semmilyen más szemüvegtörlőt vagy folyadékot használni, egyes termékek még károsíthatják is a speciális lencsék bevonatait.  (Tudom,- ez történt velem…) A következő alkalommal amikor meg kell tisztítanod szemüveged, próbálj meg egy kávészűrőt kis tiszta vízzel bevizezni és megtörölni vele a szemüvegedet, és rögtön tiszta és szöszmentes lesz. A kávészűrő biztonságosan használható mobiltelefonok és számítógépek képernyőjének tisztítására is.

5.  Öntöttvas edényekbe helyezve megvédi azokat a felszíni rozsda keletkezésétől.

cast-iron

A kávéfiltereket bele kell helyeznünk a serpenyőbe, amikor az használaton kívül van és a szekrényben áll.  A szűrő felszívja a nedvességet és megakadályozza a rozsdásodást.

6.  Sürgősségi WC-papír

Semmi gond. A kávéfilter erre is jó – csak ne öblítd le a WC -n.

7. Készíts légfrissítőt

spices

Légfrissítő készítéséhez, töltsd meg a kávét szűrőt szódabikarbónával, és zárd le a csomagot.  A szódabikarbóna magába szívja a rossz szagokat. Csinálj belőlük többet és mehetnek a hátizsákba, cipőbe, járműbe vagy sátorba és bárhova máshová, ahol rossz szagok telepedhetnek meg.

Egy remek kis légfrissítő a hátizsákba

8. Szemborogatásra  Készíts hideg borogatást bedagadt szemekre, enyhe láz vagy fejfájás esetén.

9. Kis vágás esetén a sebre nyomott kávéfilter elállitja a vérzést, persze csak akkor ha nincs megfelelő elsősegélycsomag a közelben.

10.  Zsíros ételekről a zsir leitatására

Különösen zsiros, olajos húsok -pl. rántott hús, vagy olajos pizza felületéről leitathatjuk az extra zsirt egy kávé filterrel

11.  Készíts egy instant tölcsért

A kávészűrőt kúppá hajtjuk össze és kész is egy azonnali tölcsér.

12.  Készíts gyógyteát

A friss gyógynövényeknek készíthetünk egy kis zsákocskát, amit teafilterként használunk. Tehetünk bele összevágott narancshéjat vagy menta levelet is.

13.  Ruhafolt tisztítása

Egy kávé filtert kilyukasztva és a foltra helyezve helyileg lehet ruhát tisztítani. Néhány csepp fehér ecettel, vagy hidrogén-peroxiddal kezelve a folt könnyen eltűnik.

14.  Magvak kicsíráztatása

A magvak csíráztatása könnyű lesz nedves kávéfilter belsejében. Hajtsd össze, majd helyezd a kis vetőmag csomagot egy műanyag tasakba, sötét helyre amíg ki nem hajt. Néhány nap múlva ki lehet őket helyezni a napra. Néhány jól csirázó mag: a bab,brokkoli és retek magok.

15. Üvegfelületek tisztán tartására is jó

cleaning

A kávészűrők szöszmentesek, így az üvegfelületek csillogása garantált. A vízhez egy kis ecetet téve, a filterrel és ezzel az organikus tisztító oldattal garantált a siker. Azonban a szemüvegeket nem ajánlott ecettel kezelni!

16.  A fagyasztóban lévő termékek műanyag zacskójába rakva a filtert, a fagyasztott áru ropogós és friss marad, mert az extra nedvesség a kávéfilterbe szívódik.

17. Levesek leszűrésére is jó.

18. A boros üvegbe belekerült parafadugó darabokat is el lehet vele távolítani.

wine-filter

19. Befőttek tetejére szép dísz.

20. Arcmaszk járványok idején. 

face-mask

Tudjuk, hogy a gyógyszergyárak érdeke az, hogy beoltassuk magunkat. Egy világjárvány kitörése viszont veszélyt jelenthet mindenkire. A vírusok gyártóinak célja az oltóanyag eladása. Amennyiben ez megtörténik, jó ha arcmaszkot készítesz magadnak. Vékony gumit végigfuttatva hátul a fejed körül két ponton odaerősítve a filterhez: nagyszerű por, pollen és kórokozó- fogót készíthetsz.

21. Ja, és majdnem elfelejtettem, természetesen kávé készítésére is kiváló! :)