Bármennyire is vigyázunk, előfordulhat, hogy elhagyjuk a kulcsainkat. Ezek közül nem kivétel a bicskakulcs sem, ami rengeteg bosszúsággal jár, hiszen még a sarki fűszeresig sem tudunk eljutni ezután az autóval.

Mivel a bicskakulcsban olyan elektronika található, amely vezérli az autó központi zárrendszerét, ezért nem elég egy egyszerű kulcsmásolónál érdeklődni, hogy miként lehetne pótolni az elveszett darabot. Főleg, akkor hogyha az volt az egyetlen, tehát ezáltal már meg is hiúsult a másolás lehetősége.

Mi a teendő, hogyha nincs másik bicskakulcs?

Szerencsére van lehetőség egy teljesen új utángyártott változatot rendelni, ami „tanítható“, ezáltal teljesen úgy fog működni, akárcsak a régi. Az immobilser chip másolására és klónozására is van lehetőség. Ennek az ára nagyjából 7000 Ft-nál kezdődik, a legdrágább pedig 10 000 Ft körül van.

A bicskakulcsnak köszönhetően nem kell egy hatalmas kulcscsomót mindenhová magunkkal cipelnünk, tehát ebből a szempontból kimondottan praktikus. Minden autótípushoz be lehet szerezni a megfelel változatot, lehet az VW Golf, Mercedes, Opel Astra vagy egy Ford Focus. Amennyiben az adott típus mégsem szerepel az autokulcs24.hu kínálatban, akkor ezt e-mail-ben lehet jelezni, miután az nagy valószínűséggel beszerzésre kerül ezáltal.

Autókulcs másolása gyorsan és egyszerűen

A legegyszerűbbtől, a legbonyolultabb típusig minden autókulcs kiváló minőségben pótolható. Ehhez az utángyártott kulcsház is beszerezhető, ami megvédi az ütődésektől és ezen kívül egyedi dizájnt biztosít. Viszont nem szerepel rajtuk márkajelzés, mivel a kínálatban található modellek nem gyári változatok.

Amikor új autót vásárolunk, akkor érdemes előrelátónak lennünk, ezzel megelőzhetjük a későbbi kellemetlenségeket. Nem árt már akkor lemásoltatni az autókulcsot. Így, ha azt véletlenül elhagynánk, akkor rögtön kéznél lesz a másik és nem lesz szükség ajtónyitásra kulcs nélkül, ami néha kárt tehet az autóban.

Ha már nem működik megfelelően az autókulcs, akkor a kilincs rángatása helyett, jobb megoldás beszerezni egy vadonatúj változatot.